Izvor: Blic, 21.Okt.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JAT od juče ne leti za Tivat

JAT od juče ne leti za Tivat

JAT juče nije leteo za Tivat zbog odluke UO srpskog avio-prevoznika da obustavi ovu liniju dok 'Montenegro erlajns', JP 'Aerodromi Crna Gora' i Vlada Crne Gore ne izmire dugove prema JAT-u. Za Podgoricu će JAT leteti i dalje a, kako kažu u medija centru JAT-a, prekid letova za Tivat će trajati dok crnogorska strana ne isplati svoje obaveze.

- Svi putnici koji imaju karte za Tivat mogu ih bez nadoknade iskoristit na letu za Podgoricu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ili vratiti - ističu u medija centru JAT-a.

U crnogorskom ministarstvu saobraćaja su nam rekli da nije bilo kontakata i pregovora sa JAT-om oko isplate duga. Vlada Crne Gore je počela da preduzima mere da se taj dug reguliše, kažu u Ministarstvu i dodaju da je moguće da su komercijalni razlozi uticali da JAT obustavi letove za Tivat.

Ide zima i nema putnika tako da je i to verovatno jedan od razloga prekida letova za Tivat, ali onda i to treba da navedu, a ne samo dugovanja - navode u crnogorskom ministarstvu saobraćaja. Direktor 'Aerodromi Crne Gore' Milovan Đuričković je, kako prenosi Beta Radiju 'Slobodna Evropa', kazao da preduzeće kojim on rukovodi 'redovno izmiruje svoje dugove prema' JAT-u, a na osnovu ugovora o preuzimanju crnogorskih vazdušnih luka.

A. R. M.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.