Izvor: Blic, 18.Feb.2024, 21:25

"JA SAM DETE SA SPISKA DIANE BUDISAVLJEVIĆ, MOJ BROJ JE 1128" Živko je jedan od srpskih mališana izbavljenih iz logora, danas je Hrvat: "Kasno je da sad budem srećan što znam istinu o svom poreklu"

Broj 1128. Ime Živko. Godina rođenja 1940. Prezime Zelenbrz. Veroispovest katolička, nacionalnost Hrvat. Od 1942. godine, pa u narednih osam decenija ovo je bilo saznanje sa kojim je penzioner iz Zagreba rastao i živeo, sve do pronalaska i otvaranja spisa Diane Budisavljević, kada je Živko saznao da je sin Smilje i Ljubomira Ivančevića, Srba koji su živeli u selu Voćin kod Osijeka, od kojih je oduzet i poslat u Zavod za gluhonijemu djecu u Zagrebu 1942. godine.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.