Izvor: B92, 13.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izvršena inspekcija u rafineriji

Pančevo -- Posle praska u rafinieriji u Pančevu, republički inspektor za zaštitu životne sredine izvršio vanredan inspekcijski pregled.

Pregledom je utvrđeno da se u fabrikama manipulativne aktivnosti odvijaju u skladu sa službenom beleškom od 13.06.2007, a koju svakodnevno sačinjavaju predstavnici fabrika južne industrijske zone, na osnovu prognoza Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije.

Isto tako je utvrđeno da se u Rafineriji nafte Pančevo, počev >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od 10.06.2007. godine, vrši interventni remont na više postrojenja, u okviru kojeg i remont na postrojenju za obradu gasova.

Tretman vodenom parom dveju kolona na ovom postrojenju, vrši se parom srednjeg pritiska od 16 bara, pri čemu je na jednoj koloni došlo do otvaranja sigurnosnog ventila. Oko 9 časova, došlo je do ispuštanja vodene pare u trajanju od jednog minuta, a uz pojačan zvuk i šištanje.

Prema oceni republičkog inspektora za zaštitu životne sredine, otvaranje sigurnosnih ventila se ne može povezati sa prascima koji su se čulu u Pančevu u jutarnjim časovima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.