Izvor: B92, 24.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba o nasilju u porodici

Beograd -- Rene van der Linden otvorio danas u Beogradu izložbu dokumentarnih fotografija pod nazivom "Prekinimo tišinu o nasilju u porodici".

Predsednik Parlamentarne skupštine Saveta Evrope učestvuje na sednici tog tela u Beogradu. Izložba, koja će u Centru "Sava" trajati do 31. maja, organizovana je u okviru kampanje Saveta Evrope "Zaustavimo nasilje u porodici", a otvaranju je prisustvovala i zamenica generalnog sekretara SE Moud de Bur-Bukvikio.

Izložene fotografije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prikazuju skriveno nasilje u intimnosti domova i unutrašnju patnju žrtava. Žrtve potresnim svedočenjima otkrivaju javnosti da se ta vrsta nasilja uglavnom događa pred našim očima, naveli su priređivači izložbe.

Nasilje nad ženama je rastući problem u Evropi i pogađa sve zemlje članice Saveta Evrope, pa je Parlametarna skupština SE zato pokrenula projekat pod nazivom "Ujedinjeni parlamenti u borbi protiv nasilja u porodici".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.