Izvor: B92, 16.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbeglištvo, i bez struje

Aleksinac -- Oko 70 izbeglica iz Hrvatske, BiH i sa Kosova, smeštenih u motelu Morava u Aleksincu, moglo bi da ostane bez struje.

Kako je za B92 objasnio Dragan Nikolić, direktor izbegličkog centra i v.d. preduzeća Putnik, u čijoj je nadležnosti motel Morava, Elektrodistribucija Niš želi da im isključi struju zbog duga od pet miliona i 800.000 dinara, koji datira od 1992. godine.

"Plaćalo se koliko se moglo, ali nismo isplatili dug u celosti. 9. janura su nas >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obavestili da će danas da dođu da isključe struju i ovde se, u holu, okupilo oko 40 ljudi i čeka razvoj situacije", kaže Nikolić.

Nikolić kaže da je direktora distribucije Niš Zorana Radenkovića zamolio da otpiše deo duga, odnosno da im se naplate samo dugovanja napravljena u poslednje tri godine, kao i da im se omogući plaćanje na 24 mesečne rate, ali da do sada nisu dobili odgovor.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.