Izbeglice: Rešiti otvorena pitanja

Izvor: BKTV News, 25.Feb.2014, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbeglice: Rešiti otvorena pitanja

Koalicija udruženja izbeglica ocenila je danas da sastanak prvih potpredsednika vlada Srbije i Hrvatske, Aleksandra Vučića i Vesne Pusić, vodi daljem unapređenju odnosa dve zemlje, ali i poručila da neće biti moguće uspostaviti međusobno poštovanje bez pravičnog rešavanja otvorenih pitanja, poput nestalih osoba, ratnih zločina, oduzete imovine…
Predsednik Koalicije Miodrag Linta je u saopštenju naveo da to udruženje očekuje od Vlade Srbije, koja bude formirana nakon predstojećih >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << izbora, da intezivira rad postojećih šest međudržavnih komisija i radnih grupa Srbije i Hrvatske koja se bave nestalim osobama, ratnim zločinima, penzijama, nacionalnim manjinama, povratkom kulturnih dobara i granicama.
Linta je naveo da postoji očekivanje od Vlade da pokrene inicijativu da se osnuje međudržavna srpsko-hrvatska komisija za sprovođenje Aneksa G Bečkog sporazuma o sukcesiji, istakavši da u tom dokumentu jasno stoji da će “svim fizičkim i pravnim licima biti zaštićena i vraćena prava koja su imali na dan 31. decembra.1990″.
Koalicija udruženja izbeglica je ukazala i na potrebu da se obnovi rad nekadašnje jugoslovensko-hrvatske komisije za naknadu štete iz 1997, čiji je cilj bio da pripremi nacrt sporazuma o naknadi štete za uništenu, oštećenu i nestalu imovinu.
Izvor: B92
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.