Ivanović: Sever za nijansu bolji

Izvor: S media, 16.Jul.2010, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanović: Sever za nijansu bolji



Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović izjavio je danas da je situacija na severu Kosova, iako se to područje stalno pominje kao mesto kriminala i korupcije, "za nijansu bolja" nego u preostalom delu Kosova i Metohije.


Ivanović je, u debati Medija centra u Čaglavici, istakao da je uvek lakše pričati o kriminalu u severnom delu Kosovske Mitrovice, nego baviti se kriminalom u sopstvenim redovima unutar Vlade Kosova.

"Ne treba >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << raditi ništa što je jednostrano, jer jednostrani potez nije dobar. Zato iskoristimo prisustvo međunarodne zajednice da nam pomogne kako bi usaglasili odnose", rekao je Ivanović.

On je naglasio da se mora razmišljati o svakodnevnom životu građana u Mitrovici, a da će se o svim drugim temama raspravljati posle odluke Međunarodnog suda pravde.

Zamenik premijera Kosova Hajredin Kući rekao je da na severu Kosova treba uspostaviti legitimne organe vlasti, kojih nema već 11 godina, preneo je KIM radio.

"Vlada Kosova bi trebalo da bude glavni faktor kada je reč o uspostavljanju reda i mira na severu Kosova. Na tom planu bi trebalo da rade i međunarodne organizacije, kao i lokalno stanovništvo", naveo je Kući.

Zamenik šefa Euleksa Roj Riv rekao je da ova misija pokušava da na sever Kosova uvede vladavinu zakona, kao i red i bezbednost.

Podeli ovu vest sa prijateljima na FACEBOOK-u klikom na dugme.

Povezane vesti

Cvetković očekuje pozitivno mišljenje MSP-a

Okružni sud: Aslanij neće biti izručen

Veler: Mišljenje suda ne menja stanje na terenu

Beograd traži od suseda da budu uzdržani u UN

Nerešeno u sudnici

Komentari

Ostavi komentar Nema komentara

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ivanović i Kući o stanju na KiM

Izvor: B92, 16.Jul.2010

Čaglavica -- U raspravi za istim stolom, prvoj posle dužeg vremena, zvaničnici Vlade Srbije i Vlade Kosova izneli različite stavove o stanju na Kosovu... O bezbednosti na severu Kosova danas su raspravljali državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović i potpredsednik Kosovske...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.