Izvor: Danas, 19.Maj.2023, 15:27

Ivan Medenica povodom nedavnih tragičnih događaja i protesta proisteklih iz njih : „Često zanemarujemo da je nasilje osnovna odlika ovog društva“

U anketi Danasa o aktuelnoj situaciji u zemlji, tragedijima koje su zadesile Srbiju, opravdanosti protesta Srbija protiv nasilja, reakcijama vlasti, pitali smo umetnice i umetnike, kulturne radnice i radnike. Ivan Medenica, teatrolog i univerziteski profesor u intervju za Danas kaže da je njega samog uznemirila njegova vlastita prva reakcija posle strašne vesti o stradanju dece u školi „Vladislav Ribnikar“, jer je pre osećanja tuge pomislio kako se to nije desilo mnogo ranije, pošto ovde nasilje uspeva decenijama.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.