Italijani merkaju jug Srbije

Izvor: Glas javnosti, Beta, 30.Jul.2010, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italijani merkaju jug Srbije

PIROT - Delegacija Komore italijansko-srpskih privrednika juče je u Pirotu razgovarala o mogućnostima sve četiri opštine Pirotskog okruga za uključivanje u privrednu saradnju dve zemlje.

Delegaciju, koju je predvodio generalni sekretar te Komore Petro Vakijano, primio je načelnik Pirotskog okruga Goran Stamenović.

- Nadam se da će se kako stvari idu sa "Fijatom" ta saradnja razvijati i dalje i to je velika šansa i za preduzeća u našem okrugu koja se bave proizvodnjom >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << delova za auto industriju - rekao je Stamenović.

Direktor Opštinskog centra Nacionalnog tržišta roba i usluga u Pirotu (NTRUS) Mladen Križan je rekao da su predstavnicima Komore predstavili privredne mogućnosti pirotske, dimitrovgradske i belopalanačke opštine.

- Cilj nam je da se uspostavi saradnja sa privrednicima Italije i da se iskoriste svi naši potencijali - rekao je Križan.

Generalni sekretar Komore Petro Vakijano je rekao da su neke od turističkih potencijala već videli i da će se upoznati i sa proizvodnjom u pojedinim preduzećima.

 - Želimo da vidimo potrebe srpskih institucija i privrednika i da pomognemo italijanskim preduzećima i preduzetnicima, ali i da promovišemo ovo područje, ne samo u Italiji, već i u drugim zemljama gde su prisutne italijanske firme - rekao je Vakijano.

Posetu delegacije te komore Pirotskom okrugu organizovao je Opštinski centar Nacionalnog tržišta robe i usluga u Pirotu.

Delegacija Komore je posetila i pojedina preduzeća u Pirotu, Dimitrovgradu i Beloj Palanci, spomenike i Staru planinu.

Komora italijansko-srpskih privrednika osnovana je u martu 2002. godine kao Italijansko-jugoslovensko poslovno udruženje, koje je 2004. postalo Privredna komora. Cilj Komore sa 200 firmi-članica je promovisanje ekonomske i kulturne saradnje Italije i Srbije kroz direktne investicije i partnerstvo.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.