Izvor: B92, 07.Jul.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraživanje o slušanosti radija

Beograd -- Prema istraživanju Stratedžik marketinga od maja ove godine, oko 60 odsto stanovnika u Srbiji svakodnevno sluša radio.

Radio B92 je i dalje ubedljivo najslušanija stanica u Beogradu, a u Srbiji je na drugom mestu posle Radio Beograda. Međutim, radijski auditorijum je iscepkan zbog izuzetno velikog broja radio stanica, a procene su da ih ima i do hiljadu, kaže Nevena Kovačević, menadžer marketinga ANEM-a.

"To ukazuje na potpuno neregulisanu medijsku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << scenu. Ako imamo na umu da Kina ima dve hiljade radio stanica, a Srbija sa svojom teritorijom i manje od 10 miliona stanovnika ima preko 900 stanica, mislim da je više nego jasno šta se dešava kod nas. Ja se nadam da će država konačno preduzeti neke mere da uvede neki rad u medijsku sferu", kaže Kovačević.

Nevena Kovačević dodaje da je problem i to što su ulaganja iz budžeta za oglašavanje jako mala na radiju kao mediju, svega 2 odsto, dok je na razvijenim tržištima to četiri ili pet puta više.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.