Izvor: B92, 03.Jan.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraživanje: Loša obuka

Beograd -- Vojni obveznici koji su odlučili da vojni rok zamene civilnom službom veoma su loše obučeni.

Prema prvom istraživanju koje je sprovelo Ministarstvo odbrane Srbije i Crne Gore, ti vojni obveznici ne mogu da nađu svoje mesto u nekoj od jedinica Civilne zaštite. Istraživanje je sprovedeno među 765 mladića u civilnoj službi iz 24 grada Vojvodine i pokazalo je da prigovarači savesti u SCG iz decembarske klase 2003. i martovske klase 2004. nisu uvežbani ni za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jednu meru zaštite i spasavanja stanovništva i materijalnih dobara.

Test iz zaštite i spasavanja stanovništva i prve medicinske pomoći pokazuje da je vreme za obuku kratko, da nedostaju prostor za obuku, kvalitetni predavači i nastavna sredstva i da je odnos obveznika prema obavezama nekorektan.

Obveznici navode da je obuka jednolična, nezanimljiva, suvoparna i slabo primenjiva, da predavači ne umeju da adekvatno prenesu znanja, da su nekompetentni, da ne mogu da drže pažnju, da nemaju autoriteta, da su nezainteresovani, da koriste zastarele podatke i da ne znaju da zavedu disciplinu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.