Izvor: B92, 18.Nov.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraga mora utvrditi istinu

Beograd -- Ministar odbrane SCG kaže da se istraga o pogibiji dvojice gardista mora privesti kraju.

Davinić je ranije, u toku dana, rekao da će njemu izveštaj o pogibiji dvojice gardista Vojske Srbije i Crne Gore u kasarni u Topčideru, biti predstavljen tek nakon što svoj izveštaj završi i Nezavisna komisija.

"Mi moramo ovu istragu da privedemo do kraja i preduzećemo sve korake da se ona utvrdi. Ja bih želeo, i svi mi želimo, da se ona utvrdi već u ovoj fazi, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kada se podnesu ta dva izveštaja. Ukoliko postoji osećaj da ta istina nije prihvatljiva za širu javnost, onda ćemo morati da odlučimo koji je drugi postupak da ta javnost, ono što stručne komisije utvrde, i prihvati", rekao je Davinić.

Vojnici Gardijske brigade Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović poginuli su 5. oktobra u kasarni na Topčideru vršeći stražarsku dužnost.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.