Izvor: B92, 25.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Isporučena vatrogasna vozila

Beograd -- Beogradski vatrogasci dobili 13 novih vatrogasnih vozila nakon što je više puta konstatovano da je oprema zastarela.

Tokom prošle godine o zastareloj opremi vatrogasci su informisali javnost i preko TV spotova, u kojima su predstavljali neke od vatrogasaca koji su mlađi od vozila kojima gase požare. Međutim, sada se situacija menja. Naime, do sada je isporučeno 26 vozila vatrogasnim stanicama u Srbiji, a beogradska stanica dobila je i tri nova kamiona.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Kamioni već danas mogu da se nađu na nekoj vatrogasno–spasilačkoj intervenciji.

Vatrogasci kažu da su to najbolji kamioni te vrste i da će njima na intervencije stići brže.

Načelnik sektora za zaštitu i spasavanje MUP-a Srbije Predrag Marić kaže da će do februara sledeće godine biti isporučeno još 25 vatrogasnih vozila.

"Među njima će se naći velika hidraulična platforma visine od 56 metara za gašenje i spasavanje visokih objekata u Beogradu, a lestve od 40 metara biće isporučene Novom Sadu i Nišu", objašanjava on.

Većina novih kamiona biće isporučena manjim vatrogasnim stanicama u Srbiji, u koje nije ulagano skoro 20 godina.

U Sektoru za spasavanje MUP-a kažu da im je sada prioritet otvaranje stanica oko šuma, kako bi se do požara, ukoliko ih bude, stizalo na vreme.

Već sutra vatrogasci otvaraju novu stanicu na Divčibarama, a iz Nacionalnog investicionog plana biće izdvojena i sredstva za kupovinu aviona za gašenje šumskih požara.

Nabavljena su i tri kamiona za pretraživanje terena u slučaju avionskih nesreća, koja su namenjena Beogradu, Užicu i Nišu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.