Isplata otpremnina kragujevačkim oružarima

Izvor: Glas javnosti, Beta, 22.Maj.2010, 07:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Isplata otpremnina kragujevačkim oružarima

KRAGUJEVAC - U kragujevačkoj fabrici "Zastava oružje" u toku je isplata otpremnina za 464 radnika koja su se izjasnila za dobrovoljni odlazak uz socijalni program, rečeno je u sindikatu fabrike. "Na račun fabrike oružja za socijalni program je uplaćeno oko 200 miliona dinara, a isplata je počela 20. maja i trajaće do kraja naredne sedmice", rekao je predsednik Sindikata "Zastava oružja" Dragan Ilić.

On je naveo da se oko 400 radnika opredelilo za odlazak iz fabrike uz opciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << socijalnog programa koja važi za zaposlene kojima je ostalo pet, odnosno dve godine do penzije. Oko 50 oružara napustiće fabriku uz isplatu 300 evra po godini staža.

U sindikatu su ranije kritikovali kašnjenje isplate otpremnina u fabrici "Zastava oružje" jer je izjašnjavanje radnika za socijalni program završeno u februaru ove godine. Posle dobrovoljnog odlaska uz socijalni program u fabrici oružja će ostati oko 2.100 zaposlenih.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.