Isplaćena solidarna pomoć zaposlenima u Gradskoj upravi

Izvor: RTS, 27.Dec.2019, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Isplaćena solidarna pomoć zaposlenima u Gradskoj upravi

Zamenik gradonačenika Beograda Goran Vesić kaže da je zaposlenima u Gradskoj upravi isplaćena solidarna pomoć od 41.800 dinara.
Vesić je naveo da su finansijsku pomoć dobili i zaposleni u predškolskim ustanovama i javnim preduzećima, kao i da je prvi put isplaćena socijalna pomoć od 20.000 dinara svim zaposlenima u socijalnim ustanovama i ustanovama kulture.

"Konačno grad ima para da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izdvoji dodatne prihode za svoje zaposlene, na šta smo vrlo ponosni", rekao je Vesić.
Dodao je da će u Beogradu će prosečna plata na kraju ove godine biti oko 600 evra što je, kako je istakao, više od republičkog proseka.
Vesić je na sednici gradskog parlamenta rekao da je u Beogradu 31. oktobra ove godine bilo nezaposleno 7,7 odsto građana što je nešto manje od 68.000 ljudi.
Najavio je da će od Vlade Srbije grad tražiti da se omogući zapošljavanje 300 ljudi u Gradskoj upravi, a reč je o ljudima koji i po deset godina rade po osnovu ugovora o delu.
Zamenik gradonačelnika je istakao da će 2020. početi gradnja stanova za zaposlene u Gradskoj upravi po ceni kvadrata od 600 do 650 evra, ukazavši da će zajmovi biti povoljni sa niskom kamatom, bez učešća.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.