Ispitivao pištolj - ranio prolaznika

Izvor: Blic, 04.Sep.2009, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ispitivao pištolj - ranio prolaznika

Kragujevac - U Kragujevcu je uhapšen vlasnik privatnog preduzeća za servisiranje vatrenog oružja Željko Blagojević (45) jer je ispitujući pištolj slučajno ispalio metak koji je pogodio u butinu prolaznika I. G. (17).



Osumnjičeni je ispitivao pištolj u prostorijama servisa, a metak je proleteo kroz prozorsko staklo i pogodio mladića u predelu desne butine. Prolaznik je zadobio prostrelnu ranu i operisan je u kragujevačkom Kliničkom centru.

Nesreća >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se desila preksinoć oko 22.45 sati u Ulici Cara Dušana, dok je I. G. sa drugarom šetao trotoarom. Njega je hicem iz pištolja pogodio Željko Blagojević dok je u svom servisu za popravku oružja pokušavao da otkloni kvar na pištolju. Dečak je hitno operisan u Kliničkom centru i nalazi se van životne opasnosti. Kako je za „Blic” izjavio, direktor Ortopedske klinike dr Branko Ristić, I. G. je primljen sa prostrelnom ranom u desnoj natkolenici.

- Njega je metak pogodio u butinu, prošao na sreću pored kostiju, krvnih sudova i glavnih nerava. Vitalni organi nisu oštećeni, tako da će on posle operacije najverovatnije potpuno da se oporavi - kaže Branko Ristić.

Željko Blagojević, majstor i mašinski inženjer koji već 16 godina drži servis za popravku oružja, juče je bio očajan zbog toga što se dogodilo.

- Popravljao sam pištolj u suterenu kuće. Odjednom je oružje opalilo i u prvom momentu nisam znao da sam nekoga pogodio. I. G. je dete mog dobrog prijatelja i druži se sa mojim sinom. Otišao sam jutros da ga obiđem u bolnicu, i na sreću se oporavlja, moglo je da bude mnogo gore. Ni on, kako mi je rekao, nije bio svestan da je bio pogođen - ispričao je „Blicu” Blagojević.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.