Iskustvo pedagoga i profesora u knjigama za đake i studente

Izvor: RTS, 15.Jan.2017, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iskustvo pedagoga i profesora u knjigama za đake i studente

Neretko pedagozi, istraživači, profesori svoja praktična znanja i iskustva prenose u knjige kako bi ih podelili sa onima kojima su najpotrebnija - đacima i studentima.
Svoje iskustvo vaspitača, dugo 24 godine, Aleksandra je pretočila u knjige i slagalice, kako bi mališanima pomogla da se što lakše priprene za polazak u školu i da kroz igru nauče mnoge pojmove.

Autor Aleksandra Pejčić >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kaže da su slagalice nastale za godinu dana. Ističe da kako koja generacija stasava, tako je inspiriše da vidi šta joj nedostaje u radu i šta bi njima pomoglo da što lakše i na što lepši način nauče neke stvari kroz igru.
"Knjige su nastajale tri godine. Prvo je nastao komplet za predškolce a onda sam shvatila da bi trebalo i neki uvod da se napravi i da već deca od pet godina vole da rade, da crtaju, da pišu, da rešavaju zadatke, pa sam ih onda povezala ih jednom pričom", kaže Pejčićeva.
Za one starije, na primer studente ekonomije, koji sami ili uz pomoć profesora biraju šta će da čitaju moguća literatura je knjiga "Obećanja i očekivanja".
Predstavlja naučnu monografiju koja je spoj savremene ekonomske misli i statističkih podataka. Čine je radovi grupe autora.
"Vezane su za ekomomsku postavku našeg društva. Ono što je takođe interesantno jeste taj drugi deo knjige koji se praktično bazira na visoko sofisticiranoj ekonomskoj misli, odnsono na trgovanju na međunarodnom deviznom tržištu, i mi smo želeli da napravimo jedan paket i da na taj način to približimo našoj javnosti", kaže autor Milorad Stamenović.
Zato ekonomisti planiraju drugo, prošireno izdanje knjige.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.