Iskopavanje grobnice kod Raške za dve nedelje

Izvor: S media, 26.Maj.2010, 21:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iskopavanje grobnice kod Raške za dve nedelje

Šef kosovske delegacije za nestale Pajazit Nuši izjavio je danas da očekuje da će u naredne dve-tri nedelje započeti iskopavanje posmrtnih ostataka u masovnoj grobnici kod Raške.

Današnjem sastanku radnih grupa za nestale Prištine i Beograda prisustvovali su i predstavnici Tužilaštva za ratne zločine Srbije, Suda za ratne zločine i tužilaštva Euleksa.

Kosovska strana izrazila je spremnost da se izadje u susret zahtevima vlasti u Beogradu i da se u Srbiji >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << pojave svedoci koji su u stanju da daju detalje u vezi sa lokacijama masovne grobnice.

Nuši je izrazio sumnju u informacije da se u masovnoj grobnici blizu Raške nalaze posmrtni ostaci samo 250 osoba.

"Nismo sigurni da se tu nalaze tela 250 ljudi kako su javnost informisale institucje u Beogradu, jer dok se ne pronadje i poslednja lobanja ubijenog, ne možemo dati takve informacije. Može ih biti i pet stotina", rekao je Nuši.

Informacije o postojanju masovne grobnice u blizini Raške su se pojavile 2007. godine. Te godine počela je istraga i iskopavanje ali tela nisu pronadjena pošto je, kako tvrde stručnjaci, iskopavanje vršeno na pogrešnom mestu.

I Beograd i Priština su se dogovorili da predstavnici Komisije za nestale i stručnjaci sudske medicine Kosova prisustvuju iskopavanju tela iz masovne grobnice kod Raške.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nuši: Iskopavanje masovne grobnice kod Raške za dve nedelje

Izvor: Blic, 26.Maj.2010

Šef kosovske delegacije za nestale Pajazit Nuši izjavio je danas da očekuje da će u naredne dve-tri nedelje započeti iskopavanje posmrtnih ostataka u masovnoj grobnici kod Raške. Lokacija na kojoj se navodno nalazi grobnica..Nuši je izrazio sumnju u informacije da se u masovnoj grobnici blizu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.