U Prištini nisu pronađeni posmrtni ostaci, iskopavanje se nastavlja sutra

Izvor: RTS, 26.Nov.2019, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Prištini nisu pronađeni posmrtni ostaci, iskopavanje se nastavlja sutra

Prilikom iskopavanja u krugu prištinskog univerziteta, po nalogu kosovskog specijalnog tužilaštva, nisu pronađeni posmrtni ostaci nestalih Albanaca, potvrdila je Komisija za nestala lica u Prištini.
Iskopavanje, koje se vrši na dve lokacije između univerziteta i Hrama Hrista Spasa u Prištini, zbog sumnje da postoji masovna grobnica u kojoj se nalaze tela ubijenih Albanaca tokom sukoba na Kosovu, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << biće nastavljeno sutra, prenosi Kosovo onlajn.

Tužiteljka Drita Hajdari rekla je da se lokacije između Fakulteta umetnosti i Hrama Hrista Spasa istražuju na osnovu izjave svedoka koji tvrdi da je video da se za vreme bombardovanja sahranjuju posmrtni ostaci ubijenih Albanaca.
Pre dve godine, više dana je trajalo iskopavanje na nekoliko lokacija oko pravoslavne crkve, ali ništa nije otkriveno.  
Privremene prištinske institucije više puta su pokušavale da sruše Saborni hram Hrista Spasa u Prištini, koji je u više navrata i oskrnavljen.
Na Kosovu se kao nestalo vodi još 1.647 lica, pripadnika svih nacionalnih zajednica.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Priština:Tokom današnjeg iskopavanja nisu pronađeni posmrtni ostaci

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Nov.2019

Prilikom iskopavanja koje je počelo danas u krugu prištinskog Univerziteta po nalogu kosovskog specijalnog tužilaštva, nisu pronađeni posmrtni ostaci nestalih Albanaca, potvrdila je Komisija za nestala lica u Prištini...Iskopavanje, koje se vrši zbog sumnje da tamo navodno postoji masovna grobnica...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.