Izvor: B92, 07.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Isključivanje emitera bez dozvole

Beograd -- Isključivanje radio i televizijskih stanica u Beogradu koje nemaju dozvolu počeće sledeće nedelje.

Svi emiteri koji nemaju dozvolu za rad i koje ne postupe u skladu s rešenjem o zabrani emitovanja, koje su izdale Republička agencija za telekomunikacije i Republička radiodifuzna agencija, treba da budu isključeni sledeće sedmice.

Službe RATEL-a će u petak, 8.decembra, proveriti koliko stanica radi ilegalno i posle isteka propisanog roka od osam dana.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Proveru treba da prati zasedanje upravnih odbora RATEL-a i RRA, koji će doneti odluke o prinudnom isključenju stanica, koje treba da počne u ponedeljak, 11. decembra.

RRA i RATEL su 29. novembra uputili rešenja o zabrani emitovanja za 33 radio i osam televizijskih stanica koje na konkursu nisu dobile dozvolu. Rešenja su doneta na osnovu Zakona o radiodifuziji i telekomunikacijama, koji zabranjuju emitovanje programa bez dozvole.

Predviđene kazne su 50.000 dinara za odgovorno i milion dinara za pravno lice.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.