Izvor: B92, 07.Avg.2009, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Intervju mladog fizičara za B92

Beograd -- Mihailo Čubrović u januaru počeo doktorske studije u Holandiji i posle samo mesec dana bavljenja novom oblašću fizike objavio rad u prestižnom časopisu Sajens.

"Imao sam sreću da u pravom trenutku počnem svoje postdiplomske studije u ovoj grupi. Naime grupa se već izvesno vreme približavala ovom projektu koji smo upravo završili i tačno u trenutku mog dolaska sve je bilo spremno da se zapravo krene na posao i da se teorija struna primeni na te kvantne kritične >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pojave što se pokazalo kao uspešno", rekao je Čubrović.

U svom radu, Mihailo je povezao veoma kompleksne teorije kao što su teorija struna i kvantna teorija kondenzovane materije.

Ceo intervju možete pročitati ovde.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.