Izvor: Blic, 14.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Internet domen Srbije i zvanično .rs

Registar nacionalnog Internet domena Srbije (RNIDS) saopštio je danas da se međunarodna organizacija "Internet korporacija za dodeljena imena i brojeve" (ICANN), saglasila sa dodelom novog nacionalnog Internet domena Republike Srbije - .rs.



Svojom odlukom ICANN predvideo je da se tranzicija sa .yu na .rs domene okonča do 30. septembra 2009. godine.

Aktiviranje .rs domena na Internetu, saglasno odluci ICANN, očekuje se do kraja septembra, a RNIDS će ubrzo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << staviti na javnu raspravu predloge pravilnika o registraciji novih domena i prelasku sa .yu na .rs.

Istom odlukom ICAN-a odobreno je otvaranje novog crnogorskog Internet domena - .me, navedeno je u saopštenju Registra nacionalnog Internet domena Srbije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.