Intenzivnije povezivanje Vojvodine i regiona u Francuskoj

Izvor: Blic, 09.Jun.2017, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Intenzivnije povezivanje Vojvodine i regiona u Francuskoj

Predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas u oproštajnu posetu ambasadorku Francuske Kristin Moro, koja završava svoj mandat u Srbiji.

U razgovoru je ocenjeno da na temelju dosadašnje uspešne saradnje postoji prostor za intenzivnije povezivanje Vojvodine i regiona u Francuskoj.

Mirović je zahvalio Moro na saradnji i ličnom doprinosu unapređenju odnosa između Srbije i Vojvodine i Francuske, pre svega u privrednom segmentu, i to kroz povećan broj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << francuskih kompanija koje posluju u našoj državi i pokrajini, ali posebno na planu kulture i obrazovanja.

Ambasadorka Moro je zahvalila Miroviću na odličnoj saradnji tokom proteklih godinu dana i posebno istakla podršku pokrajinske vlade dvojezičnoj nastavi na francuskom i srpskom, koja se odvija u nekoliko srednjih i osnovnih škola, i izrazila očekivanje da će se saradnja na tom polju nastaviti.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

NS: Prijem za rukometaše "Vojvodine"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jun.2017

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, primili su danas rukovodstvo i igrače Rukometnog kluba ''Vojvodina'', povodom ostvarenog uspeha tog kluba, odnosno osvajanja pete uzastopne titule prvaka Super lige Srbije...Mirović je čestitajući...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.