Institutu za majku i dete najsavremeniji bolnički kreveti

Izvor: RTS, 14.Feb.2018, 01:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Institutu za majku i dete najsavremeniji bolnički kreveti

Odeljenje intenzivne nege Pedijatrijske klinike Instituta za majku i dete dobilo je tri najsavremenija bolnička kreveta.
Kreveti su donacija Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), a direktor Instituta doc. dr Radoje Simić kaže da kreveti imaju opremu za elektronsko upravljanje, antidekubitarne dušeke i stalke za infuzije.

"Kreveti mogu da pomognu i ubrzaju izlečenje dece, a zaposlenima olakšaju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << negu te dece", naglasio je Simić.
Odeljenje intenzivne nege Pedijatrijske klinike raspolaže sa 24 kreveta, a često se dešava da primaju i više pacijenata. Tu se leče najmlađi pacijenti sa urođenim anomalijama, teškim i retkim bolestima, uznapredovalim malignim bolestima.
Donaciju je uručio otpravnik poslova ambasade UAE u Srbiji Abdulrahman Alšamsi koji je rekao da su uvek spremni da pomognu prijateljskim zemljama među kojima je i Srbija.

Istakao je da je donacija dokaz jakih odnosa Srbije i UAE ne samo sa Vladom Srbije, već sa narodom Srbije.
"Smatramo da svako dete zaslužuje pomoć. Pomažemo i nastavićemo da pomažemo", naveo je Alšamsi.
Donacija je uručena uoči Dana dece obolele od raka, koji se obeležava 15. februara.
U Institutu se leči najveći broj dece sa malignim bolestima, a pri toj zdravstvenoj ustanovi nalazi se i prva Roditeljska kuća gde mogu da borave i roditelji bolesne dece dok su mališani na terapiji.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.