Izvor: B92, 15.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inspekcija u obdaništu

Beograd -- Sanitarna inspekcija počela proveru sumnji roditelja da se njihovo dete inficiralo u obdaništu "Zemunski biser".

Sanitarni inspektori su kaznili odgovorne jer u toaletu nije bilo toalet-papira, a konačni rezultati sanitarne analize biće poznati u ponedeljak.

Pošto je ustanovljeno da njihova šestogodišnja kćerka Maša ima bakterijsku i gljivičnu infekciju, roditelji su od deteta saznali da u toaletu dežurne sobe obdaništa često nema toalet-papira >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i da je to moguć uzrok zaraze. Mašin otac je na problem s toalet-papirom prvo skrenuo pažnju dežurnoj vapitačici, a potom i zamenici glavne vaspitačice, koja mu je poručila da je njeno radno vreme isteklo.

"Tek kada sam joj pokazao rezultate da Maša ima infekciju, razgovor je poprimio ozbiljan tok. Posle sam razgovarao i s generalnom direktorkom, koja je rekla da će videti o čemu se radi i da će problem biti rešen. Iako su mi prijatelji savetovali da ne prijavljujem, da Maša ne bi trpela neke neprijatnosti, ja sam to uradio, ne samo zbog svog, već i zbog druge dece", kaže Mašin otac Željko Čačija.

U Ministarstvu zdravlja kažu da su sanitarni inspektori pregledali obdanište i utvrdili da ni tada nije bilo toalet-papira i za to su naplatili kaznu. Kompletan izveštaj o higijenskom stanju u obdaništu biće poznat u ponedeljak.

Direktorka obdaništa Verica Trtica kaže da se vaspitaču daje za pravo da proceni da li će sredstva za higijenu, tj. toalet-papir, držati kod sebe i davati kada dete to traži ili će ga ispratiti do kupatila jer je papir za dete igračka", kaže ona.

Direktorka je obećala da će sprovesti internu istragu o tome da li je higijena u obdaništu uzrok infekcije.

U predškolskoj ustanovi "Dr Sima Milošević", kojoj pripada i pomenuto obdanište, pre tri godine je zabeleženo trovanje dece zbog salmonele u hrani.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.