Izvor: Blic, 11.Apr.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inspekcija poništila otkaz profesoru Čobanskom

Profesoru Četvrte beogradske gimnazije Veljku Čobanskom danas je uručeno rešenje Republičke inspekcije rada kojim se poništava odluka direktora škole i školskog odbora o njegovom otpuštanju.



Profesor Čobanski otpušten je početkom februara gotovo godinu dana nakon što je obelodanio imena učenika za koje se sumnja da se drogiraju.

"Uručeno mi je rešenje u kojem piše da se odluka o mom otkazu poništava do okončanja sudskog spora. Piše i da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je rešenje izvršno, ali nigde ne piše da se vraćam na posao", kazao je Čobanski agenciji Beta.

On je dodao da se u rešenju navodi i da je takva odluka doneta zbog toga što je disciplinski postupak protiv njega trajao duže od šest meseci, pa je odluka o otpuštanju zastarela.

Čobanski je rekao i da od svog advokata očekuje pravno tumačenje rešenja inspekcije rada nakon čega će iskoristiti sva pravna sredstva da se u najkraćem roku vrati na posao.

Nakon današnje odluke Republičke inspekcije rada Četvrta beogradska gimnzija ima pravo žalbe.

Predstavnik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Miodrag Sokić kazao je agenciji Beta da je sindikat zadovoljan rešenjem inspekcije rada i da će pružiti podršku profesoru Čobanskom da se što pre vrati na posao.

Unija sindikata prosvetnih radnika zatražila je povratak na posao profesora Čobanskog i utvrđivanje odgovornosti direktorke Četvrte beogradske gimazije.

U znak protesta UPRS je pre dvadesetak dana organizovala jednosatni štrajk upozorenja kojem su se pridružili i još neki sindikati.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.