Inkluzija romske dece u obrazovni sistem veliki izazov

Izvor: RTS, 20.Feb.2018, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inkluzija romske dece u obrazovni sistem veliki izazov

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković i komesar za ljudska prava Saveta Evrope Nils Muižnieks saglasili su se da je inkluzija romske dece i dece sa invaliditetom u obrazovni sistem veliki izazov za društvo, te da je neophodno uložiti dodatne napore za prevazilaženje barijera.
Kako je navedeno u saopštenju poverenice, jedan od načina za to je i obezbeđivanje personalnih asistenata >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << deci kojoj je to neophodno.

Teme razgovora sastanka bile su i uloga i nadležnosti nezavisnih institucija u zaštiti ljudskih prava, kao i planirane aktivnosti usmerene na poboljšanje položaja najosetljivijih društvenih grupa.
U saopštenju se navodi da je Janković predstavila Muižnieksu rad Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, a naročito postupanje po pritužbama, pokretanje strateških parnica, preporuke mera za ostvarivanje ravnopravnosti i upozorenja za javnost i upoznala ga sa najvažnijim planovima institucije za predstojeći period.
Muižnieks je izrazio punu podršku instituciji Poverenika za zaštitu ravnopravnosti kako bi se diskriminacije što efikasnije suzbijala, a svi građani i građanke uživali jednaka prava.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vukosavljević komesaru SE: Osudili smo svaki napad na medije

Izvor: N1 televizija, 21.Feb.2018, 14:33

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević rekao je na sastanku sa delegacijom Saveta Evrope, koju je predvodio Komesar za ljudska prava Nils Muižnieks, da je to ministarstvo osudilo svaki napad na novinare, ali da nema nadležnosti da sprovodi istrage, već je to pitanje za druge državne...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.