Ima nade za mlade

Izvor: Glas javnosti, 19.Jul.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ima nade za mlade

GORNJI MILANOVAC - Ugovor o nastavku izgradnje četiri zgrade u naselju Ivice, čija je ukupna površina 5.181 kvadrat, sa 80 stanova, potpisan je juče u Gornjem Milanovcu između opštine Gornji Milanovac i Republičke građevinske direkcije. U ime opštine ugovor je potpisao Dražimir Marušić, predsednik opštine, a u ime direkcije njen direktor Dragan Grujić.

- Izgradnju stambenih zgrada na Ivicama započela je Direkcija za obnovu zemlje još 2000. godine, ali se sa završetkom >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << započetog posla stalo zbog nedostatka novca. Završetkom zgrada, u koje je lokalna uprava do sada uložila 54,2 miliona dinara, opština Gornji Milanovac konačno rešava i problem prostora za smeštaj i aktivnosti Kulturnog centra, jer je završetak izgradnje stanova bio i preduslov da Kulturni centar konačno dobije nekadašnji Dom Vojske tako što će 11 porodica, uglavnom vojnih lica, koje trenutno stanuju u njemu, biti preseljene u novoizgrađene zgrade na Ivicama.

Dom će posle toga biti preuređen za centar kulturnih dešavanja u gradu. Takođe, već sada razgovaramo o tome da se iz sredstava opštinskog Fonda solidarnosti kupi pet novih stanova, a i da ne govorimo o tome da će završetkom stanova mnogi mladi ljudi pod povoljnijim uslovima obezbediti krov nad glavom - istakao je Dražimir Marušić, predsednik opštine.

Ono što je započela Direkcija za obnovu zemlje 2000. godine, uveliko nastavlja Republička građevinska direkcija u desetak gradova Srbije, a sredstva za završetak radova su u potpunosti obezbeđena.

- Po istom principu završavamo započete stambene zgrade u Novom Sadu, Valjevu, Nišu, Prijepolju, Čačku, Kragujevcu, Doljevcu, Vranju... sa ukupno 1.000 stanova namenjenih rešavanju stambenih pitanja mladih, službenika državnih organa, vojske i policije, ali i svih drugih kojima će biti ponuđeni povoljni građevinski krediti da kupe stan. Investitor završetka izgradnje stanova je Republička građevinska direkcija koja će odmah raspisati tender za izvođača radova na objektima na Ivicama. Očekujemo da radovi otpočnu do septembra, a u martu, ili aprilu deo od 80 stanova biće već useljiv. Konkretno, za završetak započetih stambenih zgrada u Gornjem Milanovcu Republička građevinska inspekcija je obezbedila 2,5 miliona evra - naglasio je Dragan Grujić, direktor Republičke građevinske direkcije, posle parafiranja ugovora o nastavku gradnje stambenih zgrada.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Ponovo grade Mrkonjićeve stanove

Izvor: Kurir, 19.Jul.2008

GORNJI MILANOVAC - U opštini Gornji Milanovac, u naselju Ivice, na jesen će biti nastavljena izgradnja četiri zgrade sa ukupno 80 stanova. Ugovor o nastavku radova potpisali su predsednik milanovačke opštine Dražimir Marušić i direktor Republičke građevinske direkcije Dragan Grujić. Izgradnju...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.