Ilić i Stefanović o protivgradnoj zaštiti

Izvor: Akter, 05.Sep.2014, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ilić i Stefanović o protivgradnoj zaštiti

Ministar zadužen za vanredne situacije Velimir Ilić i ministar unutrasnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarali su o unapređenju protivgradne zaštite i o upotrebi civilnih letilica u vanrednim situacijama

Na sastnku je bilo razgovora o donošenju Zakona o zaštiti od grada koji je predložilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, saopšteno je iz Ilićevog kabineta.

Planirano je da nacrt ovog zakona bude unapređen donošenjem rešenja o održivom sistemu finansiranja >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << zaštite od grada, "u koji bi trebalo aktivno da se uključe Ministarstvo finansija i Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine".

Ministri su razgovarali o trenutnom stanju u sistemima protivgradne zaštite na teritoriji Srbije, "kao i o merama koje treba preduzeti da bi se ovaj sistem unapredio i kako bi se adekvatno reagovalo u vanrednim situcijama".

Ilić je na sastanku predstavio projekat upotrebe vazduhoplova u poboljšanju delovanja i otklanjanja posledica u vanrednim sitacijama, navodi se u saopštenju.

Projekat podrazumeva zaštitu od grada i modifikacije vremena, "ali i izviđanje i javljanje nesreća i nepogoda, kao što su poplave, požari, lančani sudari, železničke nesreće, ..."

U realizaciju projekata biće uključeni Aero klubovi koji će vršiti izviđanje prema unapred određenim rutama, "s obzirom na to da Srbija ima veliki broj neiskorišćenih aerodroma - letilišta".

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Ministri o unapređenju protivgradne zaštite

Izvor: RTS, 05.Sep.2014

Ministar zadužen za vanredne situacije Velimir Ilić i ministar policije Nebojša Stefanović razgovarali su o unapređenju sistema protivgradne zaštite i o upotrebi civilnih letilica u vanrednim situacijama. ..Na sastanku je bilo razgovora o donošenju Zakona o zaštiti od grada koji je predložilo...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.