Ilić: Šaljem projektante u Kraljevo zbog visokog vodostaja

Izvor: Blic, 28.Mar.2015, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ilić: Šaljem projektante u Kraljevo zbog visokog vodostaja

Ministar za vanredne situacije Velimir Ilić, koji je danas obišao područje Kraljeva, rekao je da je došlo do porasta vodostaja reka drugog reda koje su ugrozile i domaćinstva.

On je obišao Musina reku u selu Adrani, koja je pretila da se izlije na magistralni put Kraljevo - Čačak, navodeći da svaki veći vodostaj preti meštanima ovog sela, jer je most na magistralnom putu, usko grlo.

"Most mora da se preprojektuje, i ovih dana ću poslati projektante da nađu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << drugo rešenje. Srećom pa su se meštani sami organizovali i zaštitili obale", rekao je Ilić u Adranima.

Ilić je rekao da su vodostaji Zapadne Morave i Ibra izuzetno porasli, kao i manjih rečica Ribnice, Žičke reke, Godačice.

“Obeleželi smo kritične tačke na teritoriji Kraljeva. Ccekaćemo da prestanu padavine i da se vreme smiri, pa ćemo početi da radimo. Prvo ćemo raditi na bedemu u Grdici, pa u Žičkom polju. Napravićemo i neke zaustave i minibrane koje će moći da zadrže drveće i kamenje”, rekao je Ilić prilikom današnjeg obilaska vodotokova u Kraljevu.

Štab za vanredne situacije u Kraljevu doneo je danas odluku da se uvede vanredna odbrana na ušću Žičke reke u Ibar, gde se nalazi jedan broj bunara za snabdevanje Kraljevčana pijaćom vodom.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

"Vlada pomaže zaštitu od poplava"

Izvor: B92, 29.Mar.2015, 00:54

Ministar bez portfelja zadužen za vanredne situacije Velimir Ilić izjavio je da će Vlada Srbije izdvojiti značajna sredstva za zaštitu od poplava..."Opštine nemaju nikakvih mogućnosti za regulisanje reka, voda drugog reda i bujičnih voda i zato će Vlada Srbije, uz pomoć evropskih fondova, izdvojiti...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.