Izvor: B92, 06.Maj.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ibarska magistrala ugrožena rokovima

Beograd -- Postupak za ubistvo na Ibarskoj magistrali, koji već prilično traje, ugrožen rokovima, ka\e ministar pravde.

Republički ministar pravde Zoran Stojković izjavio je "Glasu javnosti" da je proces povodom ubistva četvorice istaknutih članova Srpskog pokreta obnove na Ibarskoj magistrali "ugrožen rokovima", pošto "već prilično traje".

Na pitanje da li su ugrožena neka suđenja i hoće li sud uspeti da donese presude u roku od dve godine kako optuženi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne bi bili pušteni iz pritvora, Stojković je odgovorio: "Moram da kažem da su neke kolege pravnici predlagali različite izmene zakona, ali me čudi da se niko nije pozabavio ovim važnim detaljem i tražio promene ovih odredbi. Da, mogu da kažem da je postupak za ubistvo na Ibarskoj magistrali, koji već prilično traje, ugrožen rokovima. Imali smo i primer koji bi trebalo da nam bude upozorenje, a to je suđenje za ubistvo Arkana. Sud, sigurno, mora da vodi računa o rokovima kako se nešto neželjeno ne bi dogodilo u svakoj fazi postupka. Stoga smo u ministarstvu preduzeli sve da što pre dođe do izmena pojedinih procesnih zakona. Očekujem da ćemo do polovine maja već imati gotove predloge izmena pojedinih zakona pa i zakona o krivičnom postupku i izvršnom postupku."

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.