IZNENADNA SMRT! Preminuo političar Rajko Ležaić!

Izvor: BKTV News, 15.Jan.2017, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IZNENADNA SMRT! Preminuo političar Rajko Ležaić!

Bio je istrajni borac za uskraćena srpska prava!

Vlada i Skupština Republike Srpske Krajine u progonstvu obaveštava da je 14. januara u Beogradu iznenada preminuo Predsednik Skupštine Republike Srpske Krajine, dipl. inž. Rajko Ležaić.

Istrajnom borcu za uskraćena prava srpskog naroda u Republici Srpskoj Krajini (Zoni pod zaštitom UN) i Hrvatskoj neka je večna slava i hvala. Naknadno ćemo obavestiti o mestu i vremenu njegove sahrane”, stoji u saopštenju koje >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << je potpisao Milorad Buha, predsednik Vlade u izgnanstvu.

Preminuli Ležaić pre rata živeo je i radio u Benkovcu. U SDS je ušao odmah po formiranju stranke i obavljao je značajne dužnosti u Vladi RSK sve do “Oluje” 1995. godine.

Od 2005. kada se obnavlja rad Vlade u izgnanstvu, aktivno je učestvovao u svim naporima Krajišnika da očuvaju svoj identitet u Srbiji. Zbog kritičkih članaka na račun hrvatske države koje je gotovo svakodnevno objavljivao u vidu saopštenja bio je veliki trn u oku zvaničnom Zagrebu.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.