I srpska strana kaže da je NIS gubitaš

Izvor: Blic, Tanjug, 03.Apr.2009, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I srpska strana kaže da je NIS gubitaš

Završni račun o poslovanju NIS-a u prošloj godini biće detaljno iskontrolisan od revizorske kuće do kraja aprila, izjavio je juče Tanjugu član Upravnog odbora NIS-a Nikola Martinović.



Martinović je istakao da je na jučerašnjoj sednici Upravnog odbora NIS-a dogovoreno da donošenje revizorskog izveštaja bude ubrzano, iako je ranije bilo najavljeno da će taj izveštaj biti završen do 30. juna.

„Mi smo obavezni prema Narodnoj banci da damo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << revizorski izveštaj, a njegovo donošenje biće ubrzano i završeno do kraja aprila i zbog naših potreba", istakao je Martinović.

On je rekao da je završni račun sa gubitkom od 3,8 milijardi dinara približno tačan i dodao da će taj račun biti prihvaćen na skupštini akcionara NIS-a zakazanoj za 21. april.

Martinović je kazao da zbog negativnog poslovanja kompanije novac neće biti prebačen u budžet i dodao da će u toku sledećih novih razgovora srpske i ruske strane biti odlučeno koliko će novca ubuduće biti prebacivano u budžet, kada NIS bude poslovao pozitivno.

„To još nije tema, moramo da sačekamo da prođe ova godina i da NIS posluje pozitivno", precizirao je Martinović.

Prema završnom računu koji je sačinila ruska strana po dolasku u NIS, ta kompanija je u 2008. godini zabeležila gubitak od oko 3,8 milijardi dinara i taj račun se ne slaže sa završnim računom koje je napravilo prethodno rukovodstvo i uprava NIS-a, prema kome je NIS poslovao pozitivno.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.