Izvor: RTS, 25.Jun.2022, 16:49

I danas prijave za upis na fakultete – najtraženiji FON, psihologija, stomatologija

Mnogi fakulteti i danas otvaraju vrata za podnošenje prijava za upis brucoša. Od ponedeljka počinje polaganje prijemnih ispita. I ove godine najveće interesovanje vlada za FON, psihologiju, stomatologiju, ETF.
Za studije na Beogradskom univerzitetu za sada se prijavilo više od 17.700 potencijalnih brucoša. Iako prijave prima i tokom subote, u prva tri dana za studije na FON-u već su se prijavila 2.073 kandidata.

Indeks Elektrotehničkog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << fakulteta bi želela da steknu 1.162. Mogu da biraju predmet koji hoće da polažu.
"Pokušaću i matematiku i fiziku. Mislim da Elektrotehnički fakultet zaista godinama svojim studentima pruža izuzetnu priliku u smislu obrazovanja", kaže Nikola Jolović iz Bijeljine.
"Opredelila sam se za ETF zato što sam bila specijalni smer – informatički u srednjoj školi, tako da mi je to najbliže onom čime želim da se bavim", rekla je Anđela Sladojević iz Negotina.
"Mogu da biraju da li rade matematiku ili fiziku, ili i jedno i drugo. U situaciji u kojoj rade i jedno i drugo, bira im se ono što bolje urade. Imaju 20 zadataka i na jednom i na drugom testu i ispit traje tri sata", kaže Aleksandra Krstić, prodekan Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.
Za jedno mesto na psihologiji boriće se petoro, a na stomatologiji za jedan indeks konkurišu tri kandidata.
"Ove godine se na Stomatološki fakultet upisuje 220 studenata, 200 su budžetska mesta, 20 samofinansirajućih. Ista nam je kvota kao prošle godine i u drugom upisnom roku u avgustu upisujemo 20 studenata na engleskom jeziku", rekao je prof. dr Aleksa Marković, dekan Stomatološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.
Broj prijavljenih kandidata može da se vidi na sajtu univerziteta ili fakulteta.
Nadležni apeluju da se upisuju isključivo akreditovani programi, a njihov spisak istaknut je na sajtu Nacionalnog akreditacionog tela u publikaciji "Vodič za studente".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.