Izvor: Blic, 17.Jan.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I dalje maltretiranje dece dijabetičara

I dalje maltretiranje dece dijabetičara

Iako je u rekordnom roku izmenjen, novi pravilnik o medicinskim pomagalima još se ne primenjuje u zdravstvenim ustanovama.

Naime, neki lekari ne žele deci dijabetičarima da prepišu više od 50 trakica za kontrolisanje nivoa šećera u krvi, pozivajući se i dalje na stari pravilnik.

Potvrđuje to više poziva čitalaca 'Blica' koji su, uprkos informaciji da je sporni pravilnik izmenjen, u praksi imali drugačije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iskustvo.

- U subotu je u 'Službenom glasniku' izašla izmena pravilnika o medicinskim pomagalima, tako da svi lekari moraju da ga poštuju. Republički zavod za zdravstveno osiguranje, odnosno Filijale su u obavezi da izmenu pravilnika pošalju svim zdravstvenim ustanovama. Mislim da su svi direktori obavešteni, ali uvek postoji neko ko još nije čuo za izmenu - kaže za 'Blic' Svetlana Vukajlović, direktor Republičkog zavoda zdravstvenog osiguranja. S. T.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.