I dalje bez rešenja za Dubljansku

Izvor: B92, 28.Jun.2009, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I dalje bez rešenja za Dubljansku

Beograd -- Ni deset meseci nakon obrušavanja kuća u Dubljanskoj ulici u Beogradu, još nije rešena sudbina tih objekata, ali ni ljudi koji su u njima živeli.

Iako je postojalo obećanje da će sva šteta biti sanirana u najkraćem mogućem roku, rupa u kojoj su nestale četiri kuće nasuta je šljunkom odmah nakon urušavanja i od oktobra prošle godine gradilište stoji netaknuto. Glavni investitor u Dubljanskoj 35 je preduzeće "Optos", dok su jamu za temelje kopali radnici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << preduzeća "Gradnja kop".

Pre skoro deset meseci Milka Goljevac je morala da napusti svoj dom.

Zbog nemarnosti investitora, njena kuća i delovi komšijskih završili su u ponoru dubokom osam metara.

Milki Goljevac je, zajedno s komšijama, odmah pronađen privremeni smeštaj u hotelu Slavija.

Ponuđeno joj je da se privremeno usleli u drugi stan, ali je ona to odbila jer je bio potpuno neadekvatan.

Prvobitna nada da će sve biti u redu u međuvremenu je nestala.

Odmah nakon urušavanja kuća, investitor Nedeljko Prelić i preduzeće "Optos” obećali su da će obezbediti gradilište, sve vratiti u provobitno stanje, snositi troškove sanacije i privremenog smeštaja svih onih koji su ostali bez krova na glavom.

Međutim, to nije dugo trajalo. U februaru ove godine Prelić je prestao da plaća troškove smeštaja u hotelu Slavija.

Iako je u oktobru prošle godine Prelić tvrdio da će troškovi sanacije i privremenog smeštaja iznositi više stotina hiljada evra i da preduzeće "Optos" taj novac ima kod poslovne banke, prema podacima Narodne banke Srbije računi preduzeća "Optos" su u blokadi.

Portparolka Hotela "Slavija” Ljiljana Popović kaže za B92 da Prelić ovom hotelu duguje skoro milion dinara.

I pored više pokušaja da B92 stupi u kontakt sa investitorom Nedeljkom Prelićem to nam nije pošlo za rukom.

Na pozive i poruke nije odgovarao, tako da smo ostali uskraćeni za informacije: zbog čega je prestao da plaća troškove privremenog smeštaja, da li će i kada nastaviti gradnju u Dubljanskoj ulici, kada će oštećenim građanima ponovo izgraditi kuće, zbog čega su računi "Optosa" u blokadi i da li ima novca da nastavi radove.

U međuvremenu, "Optos” je nastavio da gradi, ali na novoj lokaciji.

U Gajevoj ulici u Beogradu od brojeva 9 do 11, gradi se stambena zgrada sa četiri sprata iznad i dva ispod zemlje.

Rokovi za početak i završetak radova na tabli na gradilištu su menjeni, pa sada stoji da će ova zgrada biti završena do kraja ove godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.