Izvor: B92, 09.Apr.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I dalje bez pratnje KFOR-a za srpske učenike

Gnjilane -- Načelnik Kosovsko-Pomoravskog okruga Ivica Zlatanović rekao je za FoNet da srednje škole u opštini Gnjilane koje pohađaju učenici srpske nacionalnosti još uvek nisu počele sa radom, posle nereda od 17. i 18. marta. "Glavni razlog zašto škole ne rade je taj što KFOR uporno izbegava da da pratnju za školske autobuse do škole i natrag", rekao je Zlatanović.

Po njegovim rečima, predstavnici KFOR "nude da autobuse sa decom prate pripadnici Kosovske policijske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << službe" što Srbi, poučeni skorašnjim događajima u kojima su učeštvovali i pripadnici KPS ne žele da prihvate jer "nemaju poverenja u ovu službu".

U Gnjilane, odakle su proterani preostali Srbi 17. i 18. marta, niko se nije vratio, a sve srpske kuće su zapaljene i demolirane. Srbi iz ovog i drugih delova Kosovskog Pomoravlja kažu da se "na sopstvenu odgovornost" kreću i odlaze u Bujanovac da bi nabavili neophodne namirnice za život.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.