Izvor: B92, 30.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I blogeri dali krv

Beograd -- Akciji dobrovoljnog davanja krvi koja je pokrenuta na blogu B92, danas se na Trgu Republike pridružili upravo - blogeri.

B92 blogeri su pokretali mnoge humanitarne akcije, pa tako i akciju dobrovoljnog davanja krvi u koju su se do sada uključile mnoge organizacije i poznate ličnosti. Danas, u transfuziološkom autobusu na beogradskom Trgu Republike našli su se i blogeri sajta B92.

"Ovo je samo još jedna od tih akcija u kojima jednostavno pozivamo ljude >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da pomognu da se uključe u ovu plemenistu akciju, prosto svaki davalac krvi će se osećati mnogo bolje nakon toga a korist za one koji će dobiti tu krv je zaista nešto nemerljivo i jednostavno ne možemo govoriti koliko je samim tim dragoceno za njih", kaže Dejan Restak, direktor sajta B92.

"Prevashodno sam došao zato što je ovo jedan human gest i zato što iza ovog celog projekta stoji B92, u okviru čijeg bloga i ja pišem i u okviru čijeg bloga sam VIP bloger. Danas smo pozvali ljude da dođu ovde da se priključe akciji", kaže Dušan Nedeljković, bloger B92.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi nastavljena je i u selu Lipe kod Smedereva. Organizatori kažu da se očekuje 40 davalaca, a od jutros krv je dalo njih desetoro.

Akcija "Učini dan lepšim sebi i drugima - daj krv" trajaće čitavo leto, a akciji se pridružuju i mnoga mesta u Srbiji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.