Izvor: B92, 26.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Ju-es stil u akciji "Ulepšaj..."

Beograd -- Kompanija Ju-es stil Srbija danas je poklonila novac za kupovinu novog vozila za transfuziju krvi.

Vukoica Šćekić, izvršni direktor za ljudske resurse i radne odnose u kompaniji Ju-es stil Srbija, i predsednik Upravnog odbora Fonda B92 Veran Matić danas su na Trgu Republike u Beogradu potpisali ugovor o donatorstvu, kojim je ta kompanija obezbedila 20.000 evra za kupovinu autobusa za transfuziju krvi. To vozilo biće na raspolaganju mobilnom timu Instituta za transfuziju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << krvi.

"Kompanija Ju-es stil Srbija odlučila je da se odazove inicijativi Fonda B92 zbog duge i izuzetno uspešne saradnje dobrovoljnih davalaca krvi iz smederevske železare i Instituta za transfuziju krvi", rekao je Šćekić.

"Mnogi od naših zaposlenih su višestruki dobrovoljni davaoci krvi i zahvaljujući tim ljudima naša kompanija se pominje kao primer humanosti u oblasti dobrovoljnog davalaštva krvi u Srbiji. Želeli smo da podržimo akciju jer je pomoć zdravstvenim ustanovama i organizacijama u Srbiji itekako potrebna", kaže on.

Veran Matić je ponovio da je B92, kao pokretač inicijative spajanja državnog i privatnog sektora, medija i građana, ponosan jer doprinosi rešavanju veoma važnog problema.

"B92 je, inicirajuci te aktivnosti, želeo da podstakne povećanje broja davalaca, svest o potrebi da se obezbedi nivo davalaštva krvi koji će eliminisati krizne periode i omogućiti stalnu opskrbljenost institucija koje se bave transfuzijom krvi", rekao je on.

"Tako se pomaze zdravstvo Srbije, a državnim institucijama obezbeđuje da racionalno troše sredstva i povećaju efikasnost u sektoru zdravstvenih usluga i potreba", kaže Matić.

S današnjom donacijom prikupljeno je 135.000 evra za kupovinu specijalizovanog vozila.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.