Huligani pajserima jurili studente

Izvor: B92, 06.Nov.2011, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Huligani pajserima jurili studente

Beograd -- Grupa huligana oko pola tri posle ponoći napala studente koji blokiraju Filozofski fakultet. Student lakše povređen kada je pajserom udaren u grudi, piše Blic.

Uz povike "komunjare" i "sve ćemo vas pobiti" napadači su pajserom jurili okupljene studente.

"Stajali smo ispred fakulteta kada se pojavila grupa muškaraca obučenih u trenerke i odmah počela da nas psuje i vređa. Iznenada, jedan od njih izvadio je pajser i kolegu udario po grudima. Sva sreća, samo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mu je poderao majicu i ostavio manju modricu", priseća se studentkinja koja je prisustvovala napadu.

Napadači su pobegli pre dolaska policije, ali su zaboravili pajser koji je policija uzela kao dokaz. Studenti tvrde da su napad snimili mobilnim telefonom i da će snimak u toku dana okačiti na "jutjub".

Međutim, jedan od članova Plenuma tvrdi da su huligani bacali kamenice, a da je bačena i lampa koja osvetljava ulaz Fakulteta.

Članovi Plenuma Filozofskog fakulteta ni posle višesatnog razgovora s dekanom Vesnom Dimitrijević, nisu uspeli da se dogovore o prekidu blokade, pa nastava i dalje neće moći da se održava na tom fakultetu.

Član Plenuma, koji nije hteo da kaže svoje ime, izjavio je Tanjugu da su studenti pokušali da objasne dekanu kreditni sistem i naveo da Dimitrijevićeva nije bila upoznata s tim da student koji sakupi 48 ESPB bodova i dalje nije na budžetu.

Dekan Vesna Dimitrijević je rekla da "ne zna kako da reši naše probleme i na taj način odblokira fakultet", kazao je član Plenuma i istakao da je ona danas samoinicijativno došla na fakultet da razgovara sa studentima koji blokiraju nastavu već tri nedelje.

On je najavio da će Plenum tog fakulteta sutra poslati dopis Savetu fakulteta sa zahtevom da se školarina ograniči na tri minimalne plate i dodao da je u razgovoru bilo reči i o incidentima koji su se dogodili proteklih dana, ali "nismo mnogo pominjali onaj od jutros".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.