Hrana samo za dubok džep

Izvor: Glas javnosti, 26.Jul.2009, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrana samo za dubok džep

BEOGRAD - Građane Srbije uskoro bi moglo da očekuje poskupljenje osnovnih životnih namirnica za čak 10 procenata. Naime, ovako nešto je nagovestila ministarka finansija Diana Dragutinović koja je izjavila da imamo mnogo proizvoda koji su stavljeni na specifičnu stopu oporezivanja od 8 odsto iako po direktivama EU treba da se oporezuju po standardnoj baznoj stopi koja je kod nas 18 odsto, kao i to da postoji mnogo roba koje su oslobođene poreza, a to ne bi trebalo.

Udar na sirotinju
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << />
Petar Bogosavljević, predsednika Pokreta za zaštitu potrošača smatra bi povećanje PDV sa 8 na 18 odsto za osnovne životne namirnice bilo atak na sirotinju.

- To što se pozivaju na direktive EU to je neozbiljno jer direktive nisu obavezujuće, a da ne govorim o tome što u samoj EU postoje različite poreske stope. NJima je cilj da obezbede sredstva za popunjavanje budžeta i ništa više. U svakom slučaju, mislim da nema osnova za bilo kako povećanje cena već da bi bilo bolje da država smanji troškove - kaže Bogosavljević

За разлику од нас овце кад их шишају бар блеје.

PROKLETA VLADA!!!

LJUDI, KRADITE !!! KRADITE STA GOD STIGNETE, ISTO KAO I ONI OD VAS !!!

U Velikoj Britanji je PDV smanjen sa 17.5 na 15%. PDV na prehrambene proizvode se obracunava po stopi od 0%. Energija se oporezuje po stopi od 5%. Transportne usluge se takodje oporezuju po stopi od 0% (zero VAT). Toliko o primeni EU direktiva, i fleksibilnosti clanica EU da ih parcijalno primenjiju u svakodnevnom zivotu. PDV je inace smanjen kao mera da se lakse prebrodi ova kriza.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.