Hočevar čestitao Božić patrijarhu Irineju i vernicima

Izvor: RTS, 23.Dec.2019, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hočevar čestitao Božić patrijarhu Irineju i vernicima

Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar čestitao je Božić patrijarhu Srpske pravoslavne crkve Irineju, sveštenstvu, monasima i svim vernicima koji taj praznik slave po Julijanskom kalendaru i poželeo im da ih praznovanje rođenja Isusa Hrista ispuni "blagodetima, mirom i radošću".
Stanislav Hočevar je u pismu patrijarhu Irineju naveo da je 2019. godina za SPC bila značajna i inspirativna i prilika >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za, kako kaže, razmišljanja, studije, susrete i gledanje u budućnost.

"Dok se spominjemo vremena i istorije, radosno otkrivamo da je ovaploćena Reč Božja ušla u istoriju, s nama se sjedinila i tako za nas postala Put, Istina i Život. Tog čudesnog ulaska Večnoga u našu prolaznost spominjemo se upravo ovih dana kada na različite načine, ali sa istim sadržajem, istom verom, nadom i ljubavlju proslavljamo neizrecivu Tajnu Božjega porođenja"', istakao je Hočevar u čestitki Irineju.
U svoje i u ime Beogradske nadbiskupije Hočevar je poželeo patrijarhu i svim članovima Srpske pravoslavne crkve da ih Bogomladenac prati u 2020.godini i ispunjuje svetošću i ljubavlju.
"Čvrsto se nadamo da ćemo sve više i više zajedno svedočiti za Njegovu svetu prisutnost među nama i svim stanovnicima Zemlje, ali osobito naše. Ponovno omogućavati susret s Njime. Samo On zna šta je u čoeku i zašto samo On može da svaku ljudsku ličnost ispuni smislom, ljubavlju, nadom i mudrošću", naveo je Hočevar.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Badnji dan po gregorijanskom kalendaru

Izvor: RTS, 24.Dec.2019, 08:01

Rimokatolička crkva, protestantske i anglikanske crkve, kao i neke pravoslavne crkve koje su prihvatile novo računanje vremena, proslavljaju Badnji dan i Badnje veče, najavljujući sutrašnji Božić, praznika rođenja Isusa Hrista. Na Drugom programu u ponoć počinje i prenos Svečane mise...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.