Izvor: RTS, 04.Apr.2015, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hočevar: Treba se iz dana u dan obnavljati

Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar poručio je večeras vernicima, tokom Uskršnjeg bdenja u Katedralnoj crkvi Uspenja blažene Device Marije u Beogradu, da se iz dana u dan moraju obnavljati jer se čovečanstvo susreće sa sve većim izazovima otuđenja i samodovoljnosti.
"Naš gospod Isus Hrist je prešao iz smrti u život. Ova noć i ovaj skup su tako izvanredni i prožeti unutrašnjom dinamikom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << duhovnog događanja jer smrt je pobeđena, težak kamen groba je otkotrljan, noć se pretvorila u dan a prošlost u apsolutnu budućnost", rekao je Hočevar, prenosi Beta.

Prema njegovim rečima, proslava Uskrsa je prilika "da se svi okupimo uz novi oganj, da ispovedamo radosnu činjenicu da tama više nije naš gospodar i da otvorimo srce snazi neba i svoje oči prema svim stanovnicima Zemlje".
"Dragi svi stanovnici Zemlje, osobito bolesni, neslobodni, nezaposleni, ove noći palimo vatru ljubavi u srcima svih stanovnika ove zemlje, svima polaženo večnu ljubav u srce. Mi noćas sa svom poniznošću svedočimo da smo primili dar vere besplatno", rekao je nadbiskup u prisustvu nekoliko stotina vernika.
Poručio je da se "iz dana u dan treba obnavljati jer nas nebo upućuje iz jedne visine u drugu, jer i samo čovečanstvo, napredujući u nauci i organizaciji, susreće sve veće izazove otuđenja i samodostatnosti".
Uskršnjem bdenju u Katedralnoj crkvi Uspenja blažene Device Marije u
Beogradu, prisustvovali su i ministar pravde Nikola Selaković, predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević, ambasador SAD u Beogradu Majkl Kirbi, princ Aleksandar Karđorđević, savetnik predsednika Tomislava Nikolića Oliver Antić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hočevar:Da se okupimo uz novi oganj

Izvor: B92, 05.Apr.2015, 00:16

Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar rekao je vernicima da se moraju obnavljati jer se čovečanstvo susreće sa sve većim izazovima otuđenja i samodovoljnosti..."Naš gospod Isus Hrist je prešao iz smrti u život. Ova noć i ovaj skup su tako izvanredni i prožeti unutrašnjom dinamikom duhovnog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.