Hočevar: Božićni dani su dar milosti

Izvor: Politika, 24.Dec.2012, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hočevar: Božićni dani su dar milosti

BEOGRAD –Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar poručio je, povodom Božića koji se po gregorijanskom kalendaru obeležava sutra, da su božićni dani neophodni i dar milosti za svakog pojedinca, porodicu, ali i za državu i društvo.

„Božićne dane treba da slavimo u divljenju i čuđenju, u molitvama i pesmama u liturgiji i bratskim susretima. Zato su za svakog pojedinca, porodicu, zajednicu, društvo i državu ovi dani zaista neophodni, potrebni i dar su milosti”, kazao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Hočevar.

Nadbiskup je, međutim, istakao, da se može primetiti snaga destruktivnosti u društvu.

„Uviđamo da mnogim ljudima i dalje vladaju tama, korupcija i zavisnost, shvatamo da se mnogi i dalje predaju duhu sebičnosti, mržnje, svađe, prevare, ratobornosti, osvete, krijumčarenja, klevetanja, bogaćenja na račun siromašnih, trgovine drogom i ljudskim bićima... dok ne dozvoli da Sveti duh u njemu začne novi život, takav čovek nužno više voli tamu nego svetlost, laž nego istinu, propast nego spasenje”, naveo je Hočevar.

Nadbiskup je svima poželeo blagodeti rađanja i Srećan Božić.

Hočevar će misu za Badnje veče, 24. decembra, služiti u katedrali Uznesenja blažene đevice Marije, sa početkom u 22.00. Na Božić, 25. decembra, on će u 08.00 služiti u župi Krista kralja na slovenačkom jeziku, a zatim u 10.00 u župi Sveti Ante i u 18.00 ponovo u župi Krista kralja.

Beta

objavljeno: 24.12.2012

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Hočevar: Božićni dani su dar milosti

Izvor: Kurir, 24.Dec.2012

Nadbiskup je svima poželeo blagodeti rađanja i srećan Božić..BEOGRAD - Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar poručio je, povodom Božića koji se po Gregorijanskom kalendaru obeležava sutra, da su božićni dani neophodni i dar milosti za svakog pojedinca, porodicu, ali i za državu i društvo..."Božićne...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.