Izvor: Glas javnosti, 18.Jul.2009, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hleb od juče 20 dinara

SUBOTICA - Tomislav Milutinović i Danijel Ivković-Ivandekić“, po nagovoru Tomislavljevog oca Radivoja, poznatijeg kao Muja Lopov i Muja Internacionale, pre pet dana otvorili su „Iris-SOS“ u Subotici i od tada je pod neprekidnom „opsadom“ najsiromašnijih građana iz ovog grada.

U ovom butiku može se kupiti jogurt za 11 dinara, kiselo mleko za 14, mleko litar 45 i beli i polubeli hleb za 35 ili 30 dinara. Hleb od juče košta 20 dinara, a voće i povrće koje odstoji više >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << od tri dana deli se besplatno.

- Otac je bio u pravu kada je rekao da će nam mnogi dobavljači izaći u susret. To su prvi učinili „Mlekara“ i „Fidelinka“, koji su nam dali robu na odloženo plaćanje. Odlučili smo da kupcima osnovne artikle, kao što su hleb i mleko i još neki proizvodi, prodajemo po fabričkim, a neki su čak ispod nabavnih cena. Ne želimo ni dinara zarade na osnovnim prehrambenim proizvodima, a ako bude „stani-pani“ sami ćemo pokriti gubitke na ovakvoj trgovini - kaže Tomislav Milutinović.

Glavni „savetnik“ novootvorene prodavnice, Radivoje Milutinović kaže da smo „svi u sosu“, ali da je sada dokazano da se može poslovati i sa nižim cenama i najminimalnijim maržama.

Dolaze i sa  periferije grada

Prehrambeni butik „Iris - SOS“ nalazi se u strogom centru grada, ali dolaze i kupci sa periferije grada, jer im se isplati i da plate i prevoz kako bi se ovde snabdeli.

- Trgovci u Subotici nemaju meru u zidanju cena. Eto, u gradu je jogurt, u svakoj prodavnici 14 dinara. Mi ga prodajemo po 11 dinara. Beli hleb je 38, a polubeli 36. Kod nas je 35 i 30 dinara. Ako ne bude prodat sutradan je po 20 dinara. LJudi dolaze, jer im je svaki dinar velik, čak i oni koji imaju prodavnice navrate kod nas da bi kupili, pa preprodali određene artikle - tvrdi Mujo Lopov.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.