Izvor: B92, 19.Jun.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hiljadu mladih lidera

Beograd -- Narodna kancelarija i Fond Zoran Đinđić predstavili program Hiljadu mladih lidera.

Program zvanično počinje krajem juna, a seminari u septembru. Zainteresovani se mogu prijaviti na Internet-adresi www.1000mladihlidera.com

Neki od onih koji odlučili da ostanu u zemlji, a odlični su studenti, kandidovali su se za stipendiju Zoran Đinđić. Zahvaljujući toj stipendiji, jedna od polaznica Zorica Karanović u nemačkim medijima je nekoliko meseci usavršavala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << novinarstvo. Problemi u Srbiji je nisu pokolebali, pa je odlučila da ostane i nastavi da radi. "Apsolutno verujem da su promene moguće. Da nije tako, ne bih bila ovde, na ovom mestu, u ovo vreme. Ubeđena sam u to da Srbija ima mnogo snage i potencijala", kaže ona.

Na konkursu mogu učestvovati ljudi između 21 i 35 godina starosti. Potrebno je da kandidat ispuni visoke profesionalne kriterijume u svom poslu ili na fakultetu. Prva delatnost kojoj će se Fond posvetiti jeste poljoprivreda.

Ružica Đinđić, predsednica Fonda, nada se da će novi lideri promeniti Srbiju. "Cilj programa je osposobljavanje mladih za vodeće liderske pozicije u svim sferama društva jer će mladi odigrati ključnu ulogu u stvaranju modernog i demokratskog društva i lidera na Balkanu", kaže Ružica Đinđić.

Program obuke znači da će 1.000 odabranih u septembru krenuti na seminare u svojim oblastima. Na tim seminarima će dobijati znanja neophodna da bi im posao bio bolji, od njih će biti zahtevano da pokažu sposobnosti vođe, a na kraju će raditi poslovni projekat, koji će biti ponuđen stranim kompanijama.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.