Heroji iz smetova na Pešteri: Bilo je svega, ali se ovo ne pamti

Izvor: RTS, 08.Feb.2020, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Heroji iz smetova na Pešteri: Bilo je svega, ali se ovo ne pamti

Teško je bilo na Pešteri u četvrtak, kada je zbog jakog vetra i nanosa, visina snega ponegde dostigla i tri metra. U snegu je bilo zarobljeno 70 automobila i vozača. Spasioci kažu da se takva situacija ne pamti.
Sadvija Mujović je vozač gredera. Zahvaljujući njegovoj hrabrosti i umeću, vatrogasci-spasioci stigli su do više od dvadesetoro zavejanih na Pešteri. I sam je izvlačio ljude iz automobila. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << I tako punih 16 sati. 

Nastavio bi i dalje, ali je direktor naredio da pođe sa nama da prezalogaji nešto, prvi put od kad je seo u mašinu.
"Sve smo dali od sebe da spasimo ljude pa onda da put učinimo prohodnijim. Ovo se ne pamti. Ja imam 55 godina, rodom sam iz ovih krajeva, iz Draževića, radim već 35 godina, ali ovo ne pamtim. Bilo je svega, ali ovo...", priča Sadvija Mujović.
Ermedin Dolićanin je šef na deonici. I on je proveo noć uz Sadriju i jednako pomagao izvlačenju zavejanih. Iako je već nekoliko dana na odmoru, a supruga koja je pred porođajem čeka ga kod kuće.
"Najteže je bilo pred zoru, oko pola pet, tad je baš bilo žestoko", kaže Ermedin.
Put je bio prohodan za manje od 24 sata.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.