Izvor: B92, 01.Sep.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hendikepirani najavili proteste

Novi Sad -- Osobe sa posebnim potrebama organizovaće mirne proteste i blokade puteva 15. septembra u vreme Evropskog prvenstva u košarci.

Kako su objasnili predstavnici Društva obolelih od multipleks-skleroze, ako im nadležna republička ministarstva ne odobre povlašćeni uvoz vozila, za 15. septembar je planirana blokada prilaza Beogradu za vreme Evropskog prvenstva u košarci. Udruženje traži da se uvoz vozila za osobe sa invaliditetom oslobodi carine i plaćanja poreza >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na dodatu vrednost.

Oni su to kazali na sastanku sa predstavnicima vojvođanskog sekretarijata za zdravstvo i socijalnu politiku i pokrajinskog Saveta za praćenje položaja osoba sa invaliditetom. Dodaje se da su dve pokrajinske institucije podržale zahteve Društva obolelih od multipleskleroze i najavili da će poslati pismo resornim ministrima u Vladi Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.