Hemijski voz uništava korov na prugama Srbije

Izvor: Glas javnosti, 13.Sep.2011, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hemijski voz uništava korov na prugama Srbije

BEOGRAD - Hemijski voz za uništavanja korova na prugama obilaziće čvor Beograd, prolazeći stanice Topčider, Novi Beograd, Batajnica, Surčin, Ostružnica, Rasputnica „B", Rasputnica „K", Resnik i Beograd.

Preduzeće „Železnice Srbije" najavilo je da će do 18. septembra tokom četvrte nedelje rada, sprovoditi akciju uništavanja korova na prugama koje su najviše pogođene U slučaju vremenskih nepogoda, kao i u toku noći, hemijski voz neće saobraćati, a „Železnice Srbije" >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << zadržavaju pravo odstupanja od utvrđenih termina vožnje ovog voza.

Kao i u prethodnim akcijama suzbijanja korovske vegetacije, „Železnice Srbije" upozoravaju lokalno stanovništvo da preduzme preventivne mere zaštite i ukloni sve predmete, organske materije, domaće životinje, pčele i živinu sa prostora na kome se obavlja tretiranje vegetacije.

Hemijske preparate koje specijalni voz koristi u akciji suzbijanja korovske vegetacije odobrilo je Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.