Izvor: RTS, 03.Jun.2021, 14:48

Helikopterska jedinica MUP-a podigla časni krst na brdu Bojčica kod Osečine

Na brdu Bojčica u selu Lopatanja, kod Osečine pripadnici helikopterske jedinice MUP-a podigli su časni krst. MUP želi i na ovaj način da pruži svoj skormni doprinos očuvanju identiteta srpskog naroda, istakao je pomoćnik komandanta za bezbednost i sigurnost letenja u Helikopterskoj jedinici Ljubomir Vejn.
Pripadnici Helikopterske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova na molbu Eparhije valjevske danas su na brdu Bojčica u selu Lopatanja, kod >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Osečine, postavili krst sa postoljem visine 16 metara i težine 600 kilograma, saopštio je MUP.

Pomoćnik komandanta za bezbednost i sigurnost letenja u Helikopterskoj jedinici Ljubomir Vejn, koji je učestvovao u ovoj akciji, istakao je da je zadatak bio složen i komplikovan.

"Pripreme za ovaj zadatak počele su pre mesec dana i iziskivale su angažovanje i rad više pripadnika na terenu", rekao je Vejn i naglasio da je nošenje spoljnog tereta na helikopteru najsloženiji zadatak koji se obavlja helikopterom.

Prema njegovim rečima, časni krst podignut je efikasno u kratkom vremenskom roku.

Kako je istakao, Ministarstvo unutrašnjih poslova želi i na ovaj način da pruži svoj skromni doprinos očuvanju identiteta srpskog naroda.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PRIPREMALI SE MESEC DANA Helikopterska jedinica postavila krst visok 16 metara na brdu Bojčica (FOTO)

Izvor: Blic, 03.Jun.2021

Pripadnici Helikopterske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova na molbu Eparhije valjevske danas su na brdu Bojčica u selu Lopatanja, kod Osečine, postavili krst sa postoljem visine 16 metara i težine 600 kilograma.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.